• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    УЦСБ поділився досвідом з колегами із Росії

    20.11.2014

    Успішний досвід роботи Українського Центру Сталевого Будівництва (УЦСБ) щодо розвитку галузі сталевого будівництва в Україні підштовхнув металобудівників Росії до створення галузевої організації - Асоціації Розвитку Сталевого Будівництва (АРСБ), презентація якої в професійному середовищі відбулася 13 листопада на конференції «Сталеве Будівництво: Стратегія 2020» , що пройшла в рамках 20-ї міжнарод...

    Успішний досвід роботи Українського Центру Сталевого Будівництва (УЦСБ) щодо розвитку галузі сталевого будівництва в Україні підштовхнув металобудівників Росії до створення галузевої організації - Асоціації Розвитку Сталевого Будівництва (АРСБ), презентація якої в професійному середовищі відбулася 13 листопада на конференції «Сталеве Будівництво: Стратегія 2020» , що пройшла в рамках 20-ї міжнародної виставки «Метал-Експо» в Москві.
    За даними АРСБ в Росії кількість будівель з металевим каркасом становить близько 13-20%, при цьому більшість з них - промислового призначення. Як повідомив генеральний директор АРСБ Дмитро Єремеєв: «Економічна ситуація в Росії зараз як ніколи сприяє пошуку нових ефективних бізнес-рішень: їх шукають металурги, для розширення ринку збуту і девелопери, для зниження собівартості будівництва». Сформована ситуація відкриває великий потенціал розвитку галузі будівництва із сталі, а також широке поле діяльності для профільної асоціації. Одне із завдань АРСБ - сприяти масовому впровадженню технології сталевого будівництва, що дозволить знизити вартість квадратного метру, побудованого із застосуванням сталевих каркасів, на 20%.

    У конференції «Сталеве Будівництво: Стратегія 2020» взяв участь керуючий директор УЦСБ Роман Курашев,
    який поділився досвідом створення галузевої асоціації металобудівників України, а також розповів про перші результати її роботи.

    За словами Романа Курашева, важливим кроком на шляху розвитку галузі сталевого будівництва став запуск у 2014 році сервісу технічного консалтингу УЦСБ, який націлений на надання учасникам будівельного процесу кваліфікованої консультаційної підтримки з питань проектування, виробництва, монтажу та вогнезахисту сталевих конструкцій. В рамках роботи Комітету з нормативно-технічної діяльності УЦСБ розроблені нові норми на проектування металевих конструкцій, а також стандарти на виробництво і монтаж металоконструкцій, що дозволяє закріпити на законодавчому рівні можливості застосування економічно доцільних інноваційних технологій у сфері сталевого будівництва.

    У своєму виступі керуючий директор УЦСБ зазначив, що асоціація приділяє велику увагу навчальній роботі. Так, під егідою УЦСБ в цьому році випущена серія з шести технічних публікацій, метою яких є інформування вітчизняних проектувальників, архітекторів і девелоперів про кращі світові практики у сфері сталевого будівництва, а також проведено навчальний семінар з проектування згідно Єврокодів для практикуючих інженерів.

    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua

    Асоціація Розвитку Сталевого Будівництва (АРСБ) об'єднує в своїх рядах всіх учасників ринку сталевого будівництва Росії: провідних виробників і постачальників металопрокату, заводи з виробництва металоконструкцій, науково-дослідні та проектні інститути, архітектурні бюро, освітні установи.
    www.steel-development.ru
     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ