• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    УЦСБ презентував публікацію «Аналіз життєвого циклу каркасів будівель комерційного призначення»

    13.02.2023

    В ході презентації автор публікації Артем Білик розповів про важливість переходу до «зеленого» будівництва, його основні принципи та вплив на клімат і економіку.

    Будівельна галузь відповідальна за значну частину впливу світової економіки на довкілля, тому перехід до «зеленого» будівництва, що раціонально використовує природні ресурси є вкрай важливим для побудови циркулярної і кліматично нейтральної економіки. 

    У 2021 році за сприянням УЦСБ було розроблено та затверджено ДСТУ 9171 «Настанова щодо забезпечення збалансованого використання природних ресурсів при проектуванні споруд», який спрямований на досягнення ощадного використання природних ресурсів при новому будівництві, капітальному ремонті, реконструкції, а також проектах чи обґрунтуваннях ліквідації споруд.

    Нова публікація є посібником до використання Настанови та висвітлює принципи проектування будівельних несучих конструкцій через призму комплексного підходу до них як до продукту, що включений в ланцюжки обігу життєвого циклу матерії та енергії. У книзі описана методика аналізу життєвого циклу несучих каркасів будівель комерційного призначення, показано екологічні і економічні переваги металевих конструкцій як матеріалу при будівництві та реконструкції. Запропоновано показники для вибору раціональних і оптимальних рішень та наведено приклади їх визначення на різних рівнях будівельних систем.

    Відеопрезентація публікації


    Завантажити публікацію «Аналіз життєвого циклу каркасів будівель комерційного призначення»

    Завантажити ДСТУ 9171«Настанова щодо забезпечення збалансованого використання природних ресурсів при проектуванні споруд»

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ