• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    УЦСБ створює нові можливості для розвитку ринку ЛСТК в Україні

    12.08.2014

    В рамках реалізації програми заходів УЦСБ з розвитку українського ринку легких сталевих тонкостінних конструкції (ЛСТК) компанія МЕТІНВЕСТ вперше в Україні успішно освоїла виробництво оцинкованого прокату марки S320GD товщиною 1,5 мм, що активно використовується в будівельній галузі для виготовлення ЛСТК та віконних профілів.

    В рамках реалізації програми заходів УЦСБ з розвитку українського ринку легких сталевих тонкостінних конструкції (ЛСТК) компанія МЕТІНВЕСТ вперше в Україні успішно освоїла виробництво оцинкованого прокату марки S320GD товщиною 1,5 мм, що активно використовується в будівельній галузі для виготовлення ЛСТК та віконних профілів.
    На минулому відкритому засіданні комітету Українського Центру Сталевого Будівництва з легких сталевих тонкостінних конструкцій, яке пройшло 15 квітня 2014, гравцями ринку була озвучена проблема відсутності необхідного сортаменту оцинкованої сталі для виробництва профілів в Україні.

    З метою забезпечення українських виробників ЛСТК якісною сировиною, в цеху холодної прокатки Маріупольського МК ім. Ілліча, що входить до Групи МЕТІНВЕСТ, була випущена дослідна партія високоміцного оцинкованого рулонного прокату зі сталі S320GD товщиною 1,5 мм, що відповідає вимогам європейського стандарту EN 10346.

    Сталь марки S320GD володіє підвищеними характеристиками міцності в порівнянні з матеріалом, виробленим за ДСТУ/ГОСТ марки 08кп і дозволяє підвищити ефективність сталевого будівництва за рахунок зниження металоємності кінцевого виробу при збереженні його несучої здатності.

    «Раніше оцинкований прокат марки S320GD був представлений у нас тільки імпортною продукцією, тепер же учасники ринку сталевого будівництва можуть розміщувати замовлення в Україні, - зазначив керуючий директор УЦСБ Роман Курашев.
    - Це дозволить суттєво скоротити логістичні витрати і терміни відвантаження готової продукції замовникам. Крім того, високоміцний прокат дозволяє знизити металоємність об'єктів і підвищити конкурентоспроможність сталевого будівництва порівняно з іншими технологіями. В рамках програми співпраці з УЦСБ з розвитку металобудування в Україні, група МЕТІНВЕСТ продовжує роботу з розширення сортаменту і зараз опрацьовує можливість освоєння оцинкованого прокату товщиною 2,0 мм для ринку ЛСТК».

    Перша партія сталі S320GD українського виробництва була відвантажена вітчизняним покупцям і успішно пройшла переробку, показавши, що даний прокат повністю відповідає європейським аналогам..

    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua

    МЕТІНВЕСТ – міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку залізорудної сировини і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової металопродукції. В структуру Групи входять видобувні і металургійні підприємства, що знаходяться в Україні, Європі та США, а також мережа продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.
    ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ» - керуюча компанія Групи МЕТІНВЕСТ.

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ