• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Український Центр Сталевого Будівництва розпочинає роботу комітету з вогнезахисту

    15.11.2013

    Гармонізація національних стандартів з європейськими нормами вогнезахисту, а також оптимальні передпроектні та проектні рішення можуть призвести до значного зниження вартості вогнезахисту в будівлях, що споруджуються із застосуванням сталевих конструкцій.

    Гармонізація національних стандартів з європейськими нормами вогнезахисту, а також оптимальні передпроектні та проектні рішення можуть призвести до значного зниження вартості вогнезахисту в будівлях, що споруджуються із застосуванням сталевих конструкцій. Про це повідомлялося у ході II-ої Національної конференції учасників ринку сталевого будівництва, що відбулася 6-7 листопада в Києві.
    Експерти підкреслюють, що питання вогнезахисту металоконструкцій залишається однією з головних перешкод на шляху більш широкого застосування сталі у будівництві. Як сказав Роман Курашев, керуючий директор Українського Центру Сталевого Будівництва (УЦСБ), «не зрозуміло, для чого, наприклад, в одноповерховому логістичному складі вимога до вогнетривкості колон може складати 120 хвилин, в той час як в європейських країнах ця межа становить 15-30 хвилин».

    На думку гравців ринку сталевого будівництва, усунути цю проблему зможе комплекс робіт, спрямованих на пряме співробітництво з державними регуляторами, проектними організаціями, замовниками сталевого будівництва, сертифікаційними центрами, виробниками засобів вогнезахисту. З метою виконання цих завдань при Українському Центрі Сталевого Будівництва було створено профільний комітет з вогнезахисту.

    За словами Костянтина Калафата, керівника комітету з вогнезахисту, УЦСБ, «з досвіду роботи в галузі вогнезахисту будівельних конструкцій можу констатувати, що знання спеціалістів проектних бюро (стосовно матеріалів, їх властивостей, особливостей застосування, стану ринку) є вкрай незадовільними та знаходяться поза зоною розвитку цієї галузі». З цієї причини комітет з вогнезахисту планує пряме співробітництво з проектними організаціями та замовниками сталевого будівництва в плані організації консалтингового центру, проведення круглих столів та навчальних семінарів за участю всіх зацікавлених сторін.

    Також планується видання щорічного каталогу засобів вогнезахисту, сертифікованих й дозволених до застосування в Україні з інформацією про цінові та споживчі характеристики вогнезахисних матеріалів. «Інформування в цій сфері відіграє значну роль, адже лише на виборі оптимального вогнезахисного засобу можна заощадити, у випадку з вогнезахисними фарбами, до 50% від вартості, на виборі штукатурних розчинів — 25-30%, на виборі вогнезахисних облицювальних матеріалів – до 70%» — наводить дані Костянтин Калафат.

    Крім того, істотні можливості для мінімізації вартості вогнезахисту надає введення в Україні комплексу Європейських стандартів – Єврокодів для проектування будівельних конструкцій, в яких проектувальник може диференційовано розрахувати оптимальну критичну температуру тієї чи іншої сталевої конструкції в межах однієї будівлі, що дозволяє знизити витрати на вогнезахист до 40%.

    В межах обговорення питань вогнезахисту, учасникам II-ої Національної конференції учасників ринку сталевого будівництва була представлена перша технічна публікація Українського Центру Сталевого Будівництва - «Вогнезахист сталевих конструкцій», що пропонує аналіз існуючих державних норм з вогнезахисту, алгоритми мінімізації витрат замовників сталевого будівництва й каталог сертифікованих вогнезахисних засобів.

    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) - асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ