• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Український ринок металевої покрівлі як ніколи потребує нових стандартів виробництва - експерт

    28.07.2014

    Збільшення конкуренції в сегменті металевих покрівельних матеріалів за останні пару років призвело до виникнення досить великої кількості низькоякісної продукції.

    Збільшення конкуренції в сегменті металевих покрівельних матеріалів за останні пару років призвело до виникнення досить великої кількості низькоякісної продукції.
    Недобросовісні компанії почали випускати металочерепицю та профнастил з прихованим заниженням параметрів якості, що призвело до появи на ринку дешевої і недовговічною продукції і суттєво ускладнило вибір кінцевими покупцями металевої покрівлі.

    Коментуючи ситуацію, що склалася бізнес-директор «Рууккі Україна», керівник Комітету з покрівельних і фасадних конструкцій УЦСБ Андрей Озейчук,
    зазначив: «Важливим кроком у боротьбі з низькоякісними покрівельними матеріалами стане створення нових стандартів виробництва та використання будівельних матеріалів з тонколистової сталі, які дозволять споживачам покрівлі легко ідентифікувати і купувати продукцію відповідну найвищим стандартам якості. Сьогодні робота по створенню таких стандартів ведеться в рамках комітету з покрівельних і фасадних конструкцій Українського Центру Сталевого Будівництва, і ми плануємо, що вони набудуть чинності вже наступного року». 

    Варто відзначити, що деякі українські виробники металевої покрівлі вже сьогодні випускають високоякісну продукцію, тому, вибираючи металочерепицю або профнастил, варто звернути увагу на ряд якісних параметрів. Це товщина металу (якісна продукція має товщину від 0,5 мм і більше); кількість цинку (повинно бути не менше 275 г/кв.м); товщина полімерного покриття (в якісній продукції цей параметр не менше 25 мкм); вид полімерного покриття (найбільш довговічними є поліефірне (поліестер) або полуретановое).

    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) - асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії. Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ