• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    В Україні збережеться дефіцит прокату з полімерним покриттям

    25.03.2014

    У рамках роботи IХ Міжнародної конференції «Оцинкований і пофарбований прокат: тенденції розвитку виробництва та споживання» керуючий директор Українського Центру Сталевого Будівництва (УЦСБ) Роман Курашев виступив з доповіддю на тему: «Український ринок несучих та огороджуючих конструкцій: тенденції розвитку. Досвід розвитку галузі».

    У рамках роботи IХ Міжнародної конференції «Оцинкований і пофарбований прокат: тенденції розвитку виробництва та споживання» керуючий директор Українського Центру Сталевого Будівництва (УЦСБ) Роман Курашев виступив з доповіддю на тему: «Український ринок несучих та огороджуючих конструкцій: тенденції розвитку. Досвід розвитку галузі».
    На конференції було зазначено, що український ринок сталі з полімерним покриттям знаходиться на ранній стадії розвитку і існує великий потенціал його зростання, а по насиченості ринку ми далеко відстаємо від наших сусідів. Якщо в Україні на одного жителя в 2013 році припадало 5,1 кг продажів сталі з полімерним покриттям, то, наприклад, у Росії цей показник досягав 16,2, Білорусі - 10,3, а Грузії - 9,5.

    «Споживання прокату з полімерними покриттями в Україні стабільно зростає: з 2004 року ринок виріс більш ніж в 4 рази, а з 2009 р. майже в 2 рази: з 120 тис.тонн до 234 тис.тонн, не дивлячись на кризові явища у будівельному секторі України. При цьому в структурі імпорту майже половину обсягу займають поставки прокату з Китаю, - повідомив Роман Курашев.
    - Ми очікуємо, що до 2022 року ємність внутрішнього ринку прокату з полімерним покриттям в Україні буде рости з середнім темпом приросту 6,8 % і досягне приблизно 545 тис. тонн, а дефіцит потужностей складе близько 255 тис. тонн».

    З початку 2014 року комітет з покрівельних та фасадних систем УЦСБ, куди входять провідні оператори ринку з переробки сталі з полімерним покриттям, веде роботи з розробки національних стандартів (ДСТУ) та гармонізації EN 508-1:2009 «Вироби покрівельні металеві листові» для створення якісної продукції з оцинкованого прокату і прокату з полімерним покриттям - профнастилів та металочерепиці. Дані стандарти будуть встановлювати мінімальну товщину прокату, товщину цинкового і полімерного покриття, вимоги до маркування та інші параметри. Це забезпечить операторам ринку можливість цивілізованої конкуренції, відмови від демпінгових практик і надання якісного продукту і гарантій експлуатації клієнтам. Нові стандарти планується ввести в дію в січні 2015 року.

    Нагадаємо, що за підтримки УЦСБ в Україні в липні 2014 року запускається система Єврокодів, що дозволить застосовувати методику випробувань профнастилів та розрахунків легких сталевих тонкостінних конструкцій (ЛСТК). УЦСБ спільно з The Steel Construction Institute UK вже адаптує технічну публікацію «Методичний посібник з розрахунку ЛСТК на базі Єврокод 3. Робочі приклади», яка вийде в друк в 3 кварталі 2014 року.


    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) - асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії. Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua
     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ