• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Андрій Прокопенков, Генеральний директор групи компаній Термастіл: Після введення антидемпінгових мит на рулонну сталь китайського виробництва і появи на ринку рулонів з маркуванням згідно ДСТУ 8802: 2018, з'явиться можливість для всіх учасників ринку тонколистового прокату конкурувати на чесних і прозорих умовах.

    12.08.2019

    Які тенденції ринку в першому півріччі 2019 року відзначають в Термастіл-Україна, про захист покупця і необхідності маркувати продукцію згідно ДСТУ 8802: 2018, а також про розширення лінійки продукції і запуску нових проектів розповів Генеральний директор групи компаній Термастіл Андрій Прокопенков.

    Наскільки великою проблемою для Термастіл є наявність в Україні фальсифікату?

    На превеликий жаль, дуже багато покупців вже зіткнулися з даною проблемою і в кожному населеному пункті можна спостерігати вигорілі і облізлі покрівлі і фасади. Тема фальсифікату для нашої компанії, як і для всіх інших, хто працює в якісному сегменті, дуже актуальна і болюча. Практично кожен день стикаємося з ситуаціями, коли явно простежується підміна якісної сировини на більш дешеву, з меншою товщиною підкату і низьким вмістом цинку. Особливо часто це зустрічається на великих об'єктних продажах або тендерах, де в силу певних обставин ніхто не зацікавлений в належному контролі якості придбаної продукції. Замовники іноді не звертають увагу на явну невідповідність ціни і характеристик металу, заявлених постачальником, і керуються у своєму виборі принципом «аби дешевше». Таким клієнтам ми пропонуємо залучити фахівців нашої компанії для проведення контрольних замірів товщини і цинкового покриття як зразків металу, так і готової продукції для підтвердження якості покриття металу з використанням сучасних імпортних цифрових приладів для вимірювання. На ринку присутній фальсифікат із заводським маркуванням, але маркування не гарантує захист від вигорання, передчасної корозії або відшаровування полімерного покриття. Ще дуже важливо звертати увагу клієнтів на наявність сертифікатів якості та гарантійних термінів експлуатації. Сподіваємося, що після введення антидемпінгових мит на рулонну сталь китайського виробництва і появи на ринку рулонів з маркуванням згідно ДСТУ 8802: 2018, ситуація зміниться в кращу сторону і з'явиться можливість для всіх учасників ринку тонколистового прокату конкурувати на чесних і прозорих умовах.

    https://www.uscc.ua/files/1/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%90.jpg

    З 1 січня набув чинності ДСТУ 8802: 2018 «Вироби з тонколистової Сталі Із захисно-декоративним покриття для будівництва», який регламентує вимоги щодо маркування. Чи плануєте маркувати продукцію відповідно до вимог стандарту? Компанія буде декларувати продукцію згідно ДСТУ 8802: 2018?

    Так, безумовно ми готові до цього і будемо маркувати свою продукцію відповідно до даного стандарту. Позиція Термастіл: маркування продукції - дуже правильний крок у напрямку поліпшення якості виробів з тонколистової сталі на ринку України, і, поряд з декларуванням відповідності, буде сприяти підвищенню відповідальності виробників. Наразі ми проводимо вибір постачальника обладнання для маркування і витратних матеріалів.

    Які новинки / матеріали / сервіси Термастіл презентує ринку у 2019 році?

    У 2019 Термастіл порадує своїх наявних і потенційних клієнтів розширенням лінійки металочерепиці. Згідно з графіком пусконалагоджувальні роботи заплановані на початок осені. Нова лінія буде виробляти продукцію як за розмірами замовників, так і в модульному варіанті. Ще з новинок - з радістю повідомляємо про старт програми з проектування, виробництва і монтажу фасадів з перфорацією і динамічною LED-підсвіткою. Для індивідуальної перфорації будуть доступні фасади з касет типів Еліт і Класик, а також панелі типів Ліберті, Ліберті безшовна, Сіті, Елегант, Стрейт, Прованс. Це дозволить зробити наші об'єкти ще більш виразними і запам'ятовуються

    Які основні тенденції на ринку в першій половині року ви можете виділити?

    В якості основної позитивної тенденції в першому півріччі 2019 р зазначу поворот клієнтів з аграрного сектора в бік більш якісного металу. І, якщо в сезонах 2017 і 2018 рр сільгосппідприємства і фермерські господарства для своїх потреб розглядали виключно дешевий китайський матеріал, то в цьому році проявляється інтерес до металу з більш високим (від 180 г/м.кв.) Вмістом цинку в покритті. Ту ж тенденцію відзначаємо і в роздрібному сегменті ринку. Кінцеві споживачі стали більш вимогливі до якості продукції, і меншою мірою ціна стає вирішальним конкурентною перевагою при виборі постачальника. Також підвищений інтерес споживачів ринку почав проявлятися до якісніших принтів.

    Знизилася чи кількість фальсифікату на ринку?

    Відчутного зниження нами поки не спостерігається. На ринку все ще досить багато фальсифікату, багато виробників тримають досить великі склади рулонів, також є запаси та у трейдерів. Загороджувальні заходи у вигляді антидемпінгових мит це дієвий інструмент, але глобально результат їх дій буде видно трохи пізніше, можливо, в наступному сезоні.

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ