• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    ДБН Конструкції силосів сталевих з гофрованою стінкою для зерна, друга редакція

    15.04.2021

    За підтримки Асоціації УЦСБ та із врахуванням пропозицій Український інститут сталевих конструкцій імені В.М. Шимановського підготував другу редакцію державних будівельних норм ДБН В.2.6-ХХХ:20ХХ Конструкції силосів сталевих з гофрованою стінкою для зерна. Основні положення

    Ці норми важливі для будівництва високотехнологічних силосів, що зберігають зерно із застосуванням ефективних виробничих процесів та з мінімальним використанням ручної праці.

    Застарілість чинних будівельних норм створює перешкоди користувачам даних споруд при виборі та реалізації прогресивних технологій.


    Ознайомитись з ДБН В.2.6-ХХХ:20ХХ Конструкції силосів сталевих з гофрованою стінкою для зерна. Основні положення (друга редакція)


    В новому ДБН вирішено наступні завдання, які дозволять учасникам галузі працювати за єдиними правилами:

    • силоси належать до споруд і проектуються відповідно до встановленого будівельними нормами рівня надійності
    • розроблено типову форму завдання на проектування силосів сталевих з гофрованою стінкою, в якій наводяться необхідні проектувальнику дані для забезпечення міцності та стійкості силосів.
    • силоси слід проектувати за методиками Єврокоду. Для цього встановлено перелік ДСТУ-Н Б EN (Єврокодів) для визначення навантажень, виконання розрахунку елементів сталевих конструкцій і з’єднань та розрахунку фундаментів сталевих гофрованих силосів
    • встановлено вимоги до обмежень другої групи граничних станів (деформативності) та обмеження допусків при монтажі конструкцій


    Надсилайте коментарі та пропозиції до другої редакції проекту ДБН В.2.6-ХХХ:20ХХ Конструкції силосів сталевих з гофрованою стінкою для зерна. Основні положення на електронну адресу kordun@urdisc.com.ua.

    На основі отриманих коментарів від учасників ринку до другої редакції норм будуть внесені відповідні уточнення.




    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ