• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Костянтин Калафат, директор Ковлар Груп: «Проектувальник – ключова фігура у ланцюзі процесу вибору вогнезахисних матеріалів та реалізації оригінальних технічних рішень»

    10.09.2021

    Ковлар Груп приєдналась до Каталогу проектувальників на сайті Асоціації УЦСБ, адже, на думку Костянтина Калафата, рішення із застосування вогнезахисту приймаються на стадії проектування



    Костянтин Калафат, директор Ковлар Груп, керівник комітету з вогнезахисту Асоціації УЦСБ, технічний експерт з вогнезахисту сталевих конструкцій







    Чому, одними з перших, зареєстрували свою компанію в Каталозі проектувальників на сайті УЦСБ?

    Ми є виробниками засобів пасивного вогнезахисту. Це матеріали, які застосовуються згідно з вимогами нормативної бази щодо протипожежної безпеки обﹸєктів будівництва. І всі рішення із застосування нашої продукції приймаються на стадії проектування. Тому проектувальник є ключовою фігурою у ланцюзі складного процесу продажу наших вогнезахисних матеріалів та реалізації наших оригінальних технічних рішень. Саме від проекту вогнезахисної обробки, в якому будуть фігурувати засоби вогнезахисту Ammokote, певною мірою, залежить комерційний успіх Ковлар Груп.


    Чи не побоюєтесь внутрішньої конкуренції з іншими учасників каталогу? В чому переваги саме вашої компанії для замовників?

    Будь-якої конкуренції ми не боїмося, бо відкриті відносини з партнерами, конкурентами, замовниками, споживачами є незмінним стилем нашої праці. І не участь у каталозі чи в інших рекламних акціях, а якість продукції Ammokote і послуг від ТОВ Ковлар Груп є вирішальним фактором у співвідносинах чи у конкурентній боротьбі з учасниками каталогу.


    Які знакові об’єкти із вашого портфоліо розміщені в Каталозі проектувальників?

    Якби це пишномовно не звучало, але для нас кожний обﹸєкт є, певною мірою, знаковим. Адже специфіка нашої роботи — гарантувати безпеку життя та здоровﹸя людей. І не має значення, де може виникнути пожежа, в дрібній крамниці чи багатоповерховому торговельно-розважальному центрі. Наша мета — засоби вогнезахисту, які ми виробляємо, мають бути надійними та спрацювати своєчасно.

    А якщо говорити про великі обﹸєкти, де були залучені наші вогнезахисні матеріали, інженерні рішення, проектні розробки, то слід назвати: ТРЦ "Блокбастер", "Лавіна", "Республіка" та ін., відомі мережеві супермаркети "Новус", "Сільпо", "Фора", "Білла", дитяча лікарня "Охматдит", Будинок Профспілок у Києві, промислово-енергетичні об’єкти  — теплові та атомні електростанції, металургійні заводи та багато інших об’єктів громадського, виробничого, промислового та логістичного напрямків. 


    Офісний центр "Платформа"

    Місцерозташування: м. Київ

    Рік: 2021

     


    ТРЦ "Блокбастер"

    Місцерозташування: м. Київ

    Рік: 2020


    Розкажіть як з’явилась назва вашої компанії? Історія компанії, візія, спеціалізація, скільки років на ринку проектування? Про засновників та працівників компанії

    Наша компанія Ковлар Груп, якщо цитувати першоджерела, — українське підприємство з виробництва засобів пасивного вогнезахисту, яке надає послуги з протипожежного консалтингу та проектування.

    У назві компанії немає нічого містичного, сенсового чи кодового. Всього лише милозвучна комбінація перших літер імен та прізвищ засновників «Ковлару». Хоча, можливо, саме вдале поєднання носіїв цих літер – фахівців з хімії, будівництва, маркетингу і є основою успіху нашої команди з моменту входу на ринок вогнезахисту України.

    День народження Ковлар Груп - 3 липня 2015 року. За минулі 6 років нам вдалося на власних потужностях налагодити виробництво 15 засобів вогнезахисту для металевих, бетонних, деревﹸяних конструкцій, інженерних та кабельних комунікацій.


    Як побудовані процеси в компанії чи є певна специфіка?

    Якщо цитувати рекламні брошури та тексти про Ковлар Груп, то ми – професійні, сучасні, динамічні, молоді, чесні, відкриті, надійні. Але, як показує життя, для комерційного та соціального успіху цих епітетів дещо замало. За 6 років існування нашого підприємства прийшло розуміння, що ми маємо бути іншими, аніж наші конкуренти, як вітчизняні виробники, так і дилери чи дистриб'ютори імпортованих матеріалів. Ми повинні запропонувати Замовнику такий комплекс послуг в питаннях вогнезахисту, від якого йому буде складно відмовитися.

    Тому пряма функція компанії, що можна сформулювати як "виробництво та реалізація засобів пасивного вогнезахисту торгової марки Ammokote", є лише частиною діяльності. А будова процесу "вогнезахист під ключ" на ділі виглядає таким чином:

    • безкоштовний консалтинг з оптимізації витрат на вогнезахист шляхом створення передпроектних рішень з попередніми розрахунками, урахуванням передових розробок в області ефективного вогнестійкого проектування, порівняльним аналізом застосування різних засобів вогнезахисту;
    • розробка проекту вогнезахисту з гарантією співвідношення "ціна-якість" через грамотний вибір технологій та засобів вогнезахисту з мінімізацією витрат на кожному етапі вогнезахисної обробки;
    • своєчасне постачання обраного вогнезахисного матеріалу з лінійки матеріалів Ammokote з гарантією якості та в необхідних обсягах;
    • підбір підрядників – кращих фахівців з питань вогнезахисту обﹸєктів будівництва;
    • підтримка в комунікації з контролюючими органами, організація консультацій з нормативно-правової бази у галузі вогнезахисту.


    Всі ці перелічені етапи процесу вогнезахисту ми здійснюємо для Замовника швидко, професійно та в одному місті – офісі Ковлар Груп.

    А якщо відповідати на питання про певну специфіку, то треба наголосити, що майже єдиною специфікою для реалізації перерахованих вище процесів є обﹸєднання професіоналів вищої ланки з вогнезахисту, як в стінах компанії, так і за її межами. Що мається на увазі? Перш за все співробітники Ковлар Груп - висококваліфіковані фахівці з певною історією роботи у вогнезахисній та суміжних галузях: науковці та спеціалісти-хіміки з розробки сучасних засобів вогнезахисту, інженери та проектувальники рішень з вогнезахисту з досвідом розрахунків згідно як національної гілки проектування, так і за Єврокодами, фахівці з випробувань та сертифікації тощо. По-друге, такий підбір кадрів дозволяє представникам Ковлар Груп  брати участь в роботі технічних комітетів зі стандартизації ТК25 "Пожежна безпека та протипожежна техніка", ТК304 "Захист будівель і споруд", ТК 168 "Лаки та фарби", а також у робочих групах з питань технічного регулювання у будівництві Міністерства розвитку громад та територій, Громадській Раді при ДСНС України та ін.  Саме відкриті комунікації наших фахівців на таких рівнях дозволяють завжди бути компетентними в питаннях актуалізації нормативної бази чи зміни законодавства, інноваційних рішень та інших аспектів вогнезахисту та проектування.

    Крім того, компанія Ковлар Груп бере участь у спільних наукових проектах з Інститутом фізико-органічної хімії та вуглехімії НАН України, Київським національним університетом технологій та дизайну. Результатом такого співробітництва є публікації, монографії, статті та патенти з вогнестійкості та вогнезахисту будівельних конструкцій.


    Якими ви бачите перспективи компанії та ринку проектування МК в найближчі 3-5 років?

    Перспективи нашого розвитку звичайно повﹸязані з перспективами України в будівельній галузі, перш за все, у сталевому будівництві. Тому й бачення й бажання можна висловити таким чином – будуйте, будуйте більше, будуйте з металу. За металом наше і ваше майбутнє.



    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ