• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Rauta розповіла про теплотехнічні характеристики будівельних матеріалів і конструкцій

    28.03.2023

    Спеціалісти компанії розказали, що таке коефіцієнт теплопровідності λ, приведений опір теплопередачі R і коефіцієнт теплопередачі U, а також як ці показники визначають енергоефективність будівель.

    В огляді приділена увага різноманіттю коефіцієнту теплопровідності, який в залежності від принципу визначення може мати більше десяти значень. При цьому лише один коефіцієнт теплопровідності – λ25, А еф експ, правильно використовувати в теплотехнічних розрахунках для визначення товщини огороджувальної конструкції, які будуть відповідати нормативним значенням опору теплопередачі R. Використання інших варіантів λ може призвести до хибного вибору товщини конструкції і, як наслідок, суттєвих зайвих витрат в процесі експлуатації будівлі.

    У публікації також показано як вибір різних матеріалів впливає на товщину стінової конструкції і, відповідно, вільний простір всередині будівлі. Наприклад, для досягнення опору теплопередачі стіни R=4,0 (м2∙К)/Вт достатньо використання сендвіч-панелі PIR товщиною 92 мм, кладки з газоблоку 770 мм або цегли 1 580 мм.

    Окрім визначення λ, R та U, в статті представлені наочні ілюстрації, що показують фізичні значення характеристик енергоефективності.

    Переглянути статтю «Основні показники енергоефективності будівельних матеріалів та конструкцій»

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ