• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Юрій Онанченко, директор та засновник Інстіл Україна: «Комплекс робіт для замовника - одна з ключових наших переваг»

    20.09.2021

    Компанія Інстіл Україна приєдналася до Каталогу проектувальників на сайті УЦСБ

    Юрій Онанченко, директор та засновник компанії Інстіл Україна







    Чому, одними з перших, зареєстрували свою компанію в Каталозі проектувальників на сайті УЦСБ?

    Асоціація УЦСБ — профільна організація для нашої компанії, ми уважно стежимо за її діяльністю та намагаємося, в міру своїх сил, бути активними учасниками. Як тільки відкрилася реєстрація в каталозі проектувальників Інстіл Україна скористалася цією можливістю.

     

    Чи не побоюєтесь внутрішньої конкуренції з іншими учасників каталогу? В чому переваги саме вашої компанії для замовників?

    Ми не вважаємо учасників каталогу конкурентами, для Інстіл Україна вони партнери та колеги. Практично з усіма спілкуємось в процесі роботи, з деякими співпрацюємо. Я думаю, тут доречніше говорити про цінність обміну досвідом.

    Інстіл Україна займається проектуванням, виробництвом, монтажем сталевих будівель та сталевих конструкцій. Комплекс робіт — одна з ключових переваг компанії, що дозволяє врахувати наші виробничі можливості та оптимальні технології монтажу ще на етапі проектування, а це в підсумку призводить до зниження термінів і збільшення ефективності проекту в цілому.

     

    Які знакові об’єкти із вашого портфоліо розміщені в Каталозі проектувальників?

    Один з великих об'єктів демонтаж-монтаж мосту через р. Ворскла (с. Климентове). Інстіл Україна запропонувала технологію монтажу методом насування, запроектувала, виготовила і змонтувала допоміжні конструкції (їздові балки), розділи проекту КМ/КМД/ПОС/ПОР, а також реалізувала укрупнювальне збирання і монтаж прогонових сталевих конструкцій моста.


    Монтаж мостового переходу через р. Ворскла

    Місцезнаходження об'єкта: Сумська обл.

    Рік: 2019

    Металоємність допоміжних конструкцій: 80 т

    Металоємність мостових конструкцій: 170 т

    Клас наслідків: СС1


    Один з напрямків нашої діяльності с/г будівлі, в тому числі будівлі для розведення птиці всіх порід, де застосування ЛСТК-технології є оптимальним варіантом. У зв'язку з тим, що каркас зовні та оцинкований він забезпечує як оптимальні умови всередині пташника, так і надійність конструкції зовні. З огляду на досвід і, порівнюючи експлуатації таких пташників, можу сказати, що саме такий конструктив дає суттєву економію, як енергоносій до 40% ефективності.

     

    Пташник по ЛСТК-технології 21*120

    Місцезнаходження об'єкта: Сумська обл.

    Рік: 2020

    Металоємність: 62 т

    Клас наслідків: СС1


    І хочу розповісти про ще один об'єкт — реконструкція виробничого приміщення під торгові площі. Технологія повністю розроблена нашими фахівцями. На даному об'єкті ми повністю розробили весь конструктив з посиленням несучих здібностей нижнього пояса залізобетонної ферми, яка для цього не призначена, що в підсумку дозволило замовнику знизити витрати на опалення. Ми розробляли КМ, технологію монтажу, саму концепцію. Можу сміливо сказати — аналогів цьому об'єкту на ринку немає. У замовника є аналогічне приміщення через стіну, але без такої стелі, і там зовсім інша картина з опаленням та споживанням енергії, кондиціонуванням.


    Реконструкція виробничого приміщення під розміщення закладів торгівлі

    Місцезнаходження об'єкта: м. Охтирка

    Рік: 2018

    Металоємність: 50 т

    Клас наслідків: СС1


    Скільки об'єктів ви вже запроектували?

    Чесно кажучи, на третьому десятку ми перестали рахувати. Проектуємо понад 5 років, цифри вже вагомі.

    Ми намагаємося брати замовника з оптимізацією металоємності, хоча це не основна частина проекту при реалізації «під ключ», але замовник, як правило, порівнює вартість кг/м.кв.

     

    Розкажіть як з’явилась назва вашої компанії? Історія компанії, візія, спеціалізація, скільки років на ринку проектування? Про засновників та працівників компанії

    Назва нашої компанії складається фактично з двох слів InSteel, що в перекладі «в сталі», і це повністю показує загальну концепцію нашої роботи — сталеві будівлі та сталеві рішення.

    Якщо говорити про візію компанії коротко, то «всі роботи під ключ». Ми намагаємось закрити весь спектр робіт від концепції та юридичної складової (подача декларації про початок робіт і отримання містобудівних умов і обмежень, юридичний супровід об'єкта, введення в експлуатацію) до реалізації та здачі об'єкта в експлуатацію.

    Ми говоримо про те, що замовник займається своїм бізнесом, а ми допомагаємо йому будувати та розвивати, при цьому показуючи максимально прозору картину всього процесу і мінімально відволікаючи його від своєї операційної діяльності. Такий підхід дуже цінний для наших замовників. А також, отримуючи комплексне ведення проекту, замовнику не потрібно шукати проектувальника, завод з виробництва металоконструкцій, окремі бригади з фундаментів, підлог. Інстіл Україна все це бере на себе. І, як правило, замовник віддає нам роботи «під ключ».

    Наші співробітники з досвідом 20+ років в промисловому будівництві та виробництві на базі інституту Сумський Промпроект. Ми молода компанія, яка спирається на багаторічний досвід фахівців.

     

    Як побудовані процеси в компанії чи є певна специфіка?

    Процеси, безпосередньо пов'язані зі створенням цінності для клієнта, ми ведемо всередині компанії: проектування, розробка концепції, виробництво, монтаж. На аутсорс віддаємо те, що не бачить клієнт: реклама і маркетингове просування, юридичні питання.

    Якщо говорити про внутрішні процеси компанії, то всі процеси ми об'єднуємо в оптимальну пропозицію.

    Як, зазвичай, це відбувається? Замовник приходить до нас тільки з ідеєю та із питанням «скільки це буде коштувати?» І спираючись на свій досвід і ще не маючи проекту, а тільки концептуальну схему, ми озвучуємо вартість об'єкта в цілому або за м. кв. І в подальшій роботі з цим замовником ми знаходимось в рамках озвученої цифри та самі зацікавлені шукати оптимальні рішення, оптимальний конструктив, оптимальні процеси для того, щоб зберегти всі домовленості з замовником. Ми, як генпідрядна організація, відштовхуємося від вартості та шукаємо оптимальні рішення.

    Специфіка нашої роботи: шляхом оптимізації конструктивів, процесів і рішень ми повинні вписатися в ціну, озвучену на старті.

    Звичайно, рекомендації клієнтів — найефективніший канал. І 80% замовників — це повторне звернення до нас, що говорить багато про що. Фейсбук, сайт, реклама обов'язково повинні бути та багато клієнтів приходять саме з цих каналів. Але рекомендації — найефективніше джерело замовлень.

     

    Якими ви бачите перспективи компанії та ринку проектування МК в найближчі 3-5 років?

    На жаль, ми спостерігаємо зниження якості проектування. Замовник, як правило, не готовий платити за якісне проектування, не розуміючи, що це йому дає.

    Якість вхідних проектів знижується, ми намагаємося не працювати з незнайомими нам проектувальниками та тими, хто не входить в Каталог проектувальників УЦСБ. Як правило, це повна переробка проекту.

    Ми бачимо майбутнє в комплексній пропозиції для замовника шляхом роботи Асоціації, консорціумів. Коли всі сторони проекту зацікавлені в кінцевому результаті, співпрацюють спільно, видають правильні та зрозумілі рішення із сортаментом сталі, які можна закупити на ринку, з вузлами, які можна виготовити та які оптимальні і не несуть зайвих запасів міцності.

    А цінові потрясіння на ринку на базі пандемії та інших факторів мотивують шукати ще більше шляхів для оптимізації, дотримання бюджетів замовника. З ростом цін на сталь бюджети ми нікому не збільшили. І в цьому році ми проектували і комбіновані каркаси, і залізобетонні, для того, щоб вписуватися в бюджети замовника.


    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ