• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Багатоповерхові комерційні будівлі зі сталевим каркасом більш ефективні ніж їхні бетонні аналоги

    14.05.2014

    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) опублікував результати проведеного в 2013 році дослідження з порівняльного аналізу різних конструктивних схем каркасів сучасних офісних будівель класу «А» з застосуванням сталевих та залізобетонних конструкцій.

    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) опублікував результати проведеного в 2013 році дослідження з порівняльного аналізу різних конструктивних схем каркасів сучасних офісних будівель класу «А» з застосуванням сталевих та залізобетонних конструкцій.
    У роботі було враховано вплив застосовуваних несучих конструкцій каркаса на інші елементи будівлі - фундаменти, фасади, інженерні мережі, що становлять значну частку загальної вартості будівництва. Аналіз також включає попередній розрахунок тривалості зведення будівлі за збільшеними показниками для кожної з конструктивних схем.

    Коментуючи результати проведеної роботи, керуючий директор УЦСБ, Роман Курашев,
    зазначив: «Очевидно, що коли інвестор прагне досягти максимальної віддачі інвестицій і має чітку концепцію заповнення офісного/торгового центру, сталеві конструкції є більш вигідним матеріалом. Основним чинником, що обумовлює вибір сталевих конструкцій в якості конструктивної схеми, є більш раннє введення в експлуатацію будівлі і висока ефективність планування при довгопрольотних схемах, що виключають внутрішні колони. Це дозволяє генерувати для власника додатковий грошовий потік у розмірі орендованої площі будівлі. Розрахунки незалежних консультантів показали, що введення в експлуатацію будинку зі сталевим каркасом здійснюється на 20 тижнів раніше, що дозволяє згенерувати додатковий грошовий потік у розмірі 4,6 млн дол США. Це еквівалентно 9,3 % вартості всього будинку».

    «Як показують результати дослідження, вартість квадратного метра будівлі зі сталевого каркаса при короткопрольотній схемі (сітка колон 7,5 х 7,5 м) аналогічна будівлі з бетону з урахуванням вартості фінансування. При довгопрольотній схемі 15 х 7,5 м без внутрішніх колон на поверсі, будівлі зі сталевим каркасом дешевші за бетонні на 5,6 %», - коментує Артем Билык,
    Керівник Інженерного центру УЦСБ.

    Публікація була підготовлена спільно Українським Центром Сталевого Будівництва, Інститутом Сталевого Будівництва Великобританії (The Steel Construction Institute, UK), Київським національним університетом будівництва і архітектури та іншими провідними проектними та консалтинговими компаніями, що працюють на ринку України.




    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.com.ua 

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ