• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Потенціал ринку вогнезахисту України в 10 разів більше існуючого – експерт

    24.11.2014

    В рамках круглого столу «Актуальні питання вогнезахисту сталі», який відбувся 19 листопада, провідні фахівці ринку вогнезахисних засобів України і учасники галузі сталевого будівництва обговорили спільні шляхи розвитку.

    В рамках круглого столу «Актуальні питання вогнезахисту сталі», який відбувся 19 листопада, провідні фахівці ринку вогнезахисних засобів України і учасники галузі сталевого будівництва обговорили спільні шляхи розвитку.
    Ключовими питаннями заходу стали: проектування вогнезахисту сталевих конструкцій із застосуванням Єврокодів, особливості конкуренції на ринку вогнезахисту України, а також проблеми та рішення в області проектування сталевих конструкцій в частині вогнезахисту.

    Виступаючи перед учасниками круглого столу, керівник Комітету з вогнезахисту сталевих конструкцій УЦСБ Костянтин Калафат
    акцентував увагу на широких можливостях зменшення вартості вогнезахисту металоконструкцій, завдяки проектуванню за європейськими нормами: «Проектування по Єврокодам дозволяє досягти скорочення витрат на вогнезахист окремих елементів каркасу на 30-40%, - розповів Костянтин Калафат. - У свою чергу це дає можливість девелоперу заощадити до 4% вартості всього проекту».

    Обговорюючи особливості конкурентного середовища українського ринку вогнезахисних засобів, технічний експерт з вогнезахисту сталевих конструкцій УЦСБ Любов Вахітова
    зазначила: «Сьогодні споживання вогнезахисту на душу населення в Україні становить $ 0,2 на людину, при цьому в США цей показник становить $ 2,2, а в Європі - $ 2,4. Це показує, як сильно ми відстаємо від розвинених країн, але водночас відкриває великий потенціал зростання галузі вогнезахисту в Україні». При цьому Любов Вахітова додала, що важливою складовою успішного розвитку ринку вогнезахисних засобів є чесна і прозора політика всіх його гравців.

    Конструктивний діалог в рамках круглого столу показав інтерес виробників та імпортерів вогнезахисних матеріалів у створенні ефективного і конкурентного ринку, а також дав розуміння, що зниження питомої вартості вогнезахисту в металокаркасі будівлі дасть потужний поштовх розвитку галузі сталевого будівництва».

    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії..
    www.uscc.com.ua
     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ